För den som känner sig sugen på äventyr så finns det en hel del att prova på.
Utbudet när det gäller äventyr är ganska snarlikt mellan Bangkok, Hua Hin och Phuket.
Det är bara intresset och det egna modet som avgör vad man vill uppleva.
Vad sägs om, elefant safari i djungel miljö, få uppleva ett eldorado av olika ljud, att få se en sådan artrikedom av olika växter på nära håll, och i verkligheten. miljöer som man tidigare bara har upplevt ifrån TV-soffan.

Man kan paddla på en liten djungel flod i en oas av gröna växter helt omgiven av stora ormbunkar och jätte träd som sträcker sig högt upp mot himlen, och samtidigt få känna av den fuktighet som finns vid floden. För dem som besöker bangkok eller hua hin så finns alternativet att att åka på en flotte ner för floden kwai.

Vill man inte uppleva fuktigheten och den påträngande växtligheten i regnskogen, kan ett allternativ vara att rida på en häst tur efter en strand för att sedan vika av in bland träden i en skog tillsammans med vana ledare.

Att hoppa bungy jump kan för den som vågar, vara ett sätt att stärka sitt ego.

Havsfiske är ett relativt dyrt äventyr, men för den som är fiske intresserad är det kanske värt att lägga ut allt i från 2500 bath och uppåt. Den bästa tiden för havsfiske är under perioden oktober till februari.

Men föredrar man att befinna sig under vatten ytan och uppleva fisken i sitt rätta element och inte bara liggande på en tallrik så finns det en uppsjö av företag som ordna turist dykningar. Så varför inte passa på och ta ett dykcertifikat under resan.

Phuket
Sport
Företag
Plats
Bungy Jumping Jungle Bungy Jump kathu
Elefant Turer Kalim Elephants kalim
Häst Ridning Puket Riding Club Chalong
Häst Ridning Phuket Laguna Riding Bang Tao
Kanoting Santana Patong
Havsfiske Andaman Hooker Chalong
Havsfiske Big Game Fishing Chalong
Dykutflykter Kon Tiki (Svensk dykarskola) Karon
Dykutflykter Aqua Sports Patong
Dykutflykter Diva Asia Kata
Dykutflykter Barakud Phi Phi
Dykutflykter Scuba Quest Kamala
Segling Asia Voyage Patong