Thailand kungarike i Bortre Indien. Med ca 61 miljoner invånare på en area av 513.000 kvadratkilometer, så har Thailand en befolknings täthet på ca 120 invånare per kvadratkilometer, man kan jämföra med Sverige som har ca 19 per kvadratkilometer. Thailand är uppdelad i 76 st olika provinser.thaigirls
Thailand gränsar i norr och i väster till Burma(1,800km) som är en historisk fiende till Thailand, sporadiska gränskonflikter sker än i dag. I nordöst till Laos(1,754km), i sydöst till Kambodja(803km), och i söder till Malaysia(506km). När det gäller delar av gränsdragningen mellan Thailand och Laos så är den inte definitiv, samma sak gäller delar av gränsdragningen mellan Thailand och Kambodja. Vilket kan skapa problem i framtiden.

Huvudstad är Bangkok (Krung Thep) med ca 6.5 miljoner invånare, Bangkok är en relativt ung huvudstad endast ca 200 år, den gamla huvudstaden Ayutthaya förstördes av burmesiska trupper under 1700 talets mitt i ett av dessa otaliga krig länderna i mellan. Under den första kungen av Chakridynastin Rama 1 så flyttades huvudstaden till den lilla fiskebyn Bangkok på södra sidan av floden Chao Phraya.
Staden fick officiellt namnet : Krungthep Maha Nakorn Amorn Ratanakosindra Mahindrayudhya, Mahadilokpop Noparatana Rajthani Burirom Udom Rajnivet Mahastan Amorn Pimarn Avatarn Satit Sakkatuttiya Vishnukarm Prasit. Men kallas Krungthep av många thaier.thailand hotell
Flytten av huvudstaden skedde av försvarstaktiska skäl då det ansågs vara lättare att försvara staden om den låg på den södra sidan av Chao Phraya. Ayutthaya hade då varit Siams huvudstad i 400 år och lytt under 33 olika Kungar.
Till flera av byggnaderna i den nya huvudstaden hämtades materialet ifrån den förstörda staden Ayutthaya. Troligtvis försökte man att återuppbygga vissa av byggnaderna som kopior av dem som hade förstörts i Ayutthaya.

Vad man också bör veta.

Valutan heter bath och satang 1 bath=100 satang  en Svensk krona är värd ca 4 bath.

Man kan spara en del besvär och pengar på att handla kläder i thailand i stället för att släpa allt med sig.
En sak man ska tänka på är att man alltid ska förhandla om priset, för det verkar som Thailändarna har prissättningen, går det så går det. Vilket kan upplevas som tröttsamt av många, men intressant och roligt för andra. Var inte blyg erbjud hälften av det begärda priset, för att sedan rucka på summan. För än hur mycket du pruta på priset så har du betalat för mycket, för Thailändarna har i flera generationer levt med att pruta och köpslå och det har inte du, så pruta på bara.

Gå till Arkiv markera offline. Klicka och anteckna ditt kortnummer i fältet här bredvid och skriv ut, avlägsna därefter kortnumret. Gå till Arkiv och avlägsna markeringen för offline. Eller skriv ut sidan direkt och anteckna kortnumret med en penna. Klipp sedan ur fyrkanten. Det ligger på kortägaren att kontrollera så att telefonnumret är aktuellt. thaifakta.mk avsäger sig allt ansvar.
thaifakta.mk
Visa       MasterCard       Maestro
Spärra ditt kort ifrån utlandet.
Ring:+4 684 111 020

Turistpolis:Tel 191
Förvaras skiljt i från kortet.