Stanna

Starta

Snurra

 

 

 

 

Thai Recept.

 

 
Biffsalad med chili,lök och gurka.
  • 200g nötkött, 3 cm tjocka skivor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk fisksås
  • 1 medelstor skivad gurka
  • 1 stor skivad lök
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 2 msk färsk myntablad
Grilla köttet så att det blir rosa inuti. Skär i tunna strimlor och tillsätt sedan alla ingredienser och rör om. Placera sedan salladen på en bädd av salladsblad och kanta med skivad gurka och tomater.

Nudlar med kyckling.
  • 200g kyckling bitar
  • Nudlar
  • Orientalisk kryddblandning
  • 1 medelstor skivad gurka
  • 1 stor skivad lök
  • skivade tomater
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 2 msk färsk myntablad
Ta en grillad kycklingen skär den i bitar. Blötlägg nudlarna i varmtvatten hällbort vattnet och tillsätt sedan alla ingredienser och rör om. Värm nudlarna tillsammans med kycklingen i en stekpanna före serveringen. Garnera med basilikablad , gurka och tomater.

Nudelsallad.
  • 100 g fläskfärs
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g nudlar
  • skivad lök
  • 2 msk hackad schalottenlök
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 - 1 tsk chillipulver
Blöt nudlar i varmt vatten i ca 10 minuter, koka fläskfärsen tills färsen är genomkokt ca 5 - 10 minuter. Blanda ingredienserna servera med en sallad.

Kyckling med cashewnötter.
  • 300g kyckling
  • 1 kopp rostade cashew nötter
  • 1 kopp skivad lök
  • 2 msk ostron olja
  • 4 st papriker
  • 2 msk fisksås
  • 1/2 tsk socker
  • 3 msk vegetabilisk olja
Skär löken och paprikan fint. Värm oljan i en wok på medelvärme, fräs kycklingen, cashew nötterna, paprikan och löken. Tillsätt fisksåsen, sockret och ostron oljan, fortsätt att steka tills allt är ordentligt genom stekt.
Servera med ris.

Thailändsk stekt fisk
  • 1.5 kg vitfisk (ev. gädda)
  • 10 tunna skivor gurkmeja eller ingefärsrot
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar citrongräs, hackad
  • 8 msk olja, 1tsk salt, 1tsk peppar
Skölj och rensa fisken. Stöt samman gurkmeja, vitlök, citrongräs, salt och peppar. Täck fisken med hälften av blandningen och låt ligga 1 timme. Stek fisken i oljan tills den är gyllenbrun. Tag upp fisken ur oljan. Bryn återstoden av gurkmejamixen i oljan som finns kvar i pannan för att få en sås att servera till fisken. Servera med ris.

Johanna`s curryfisk
  • 1kg vitfisk (ev. gädda)
  • salt och peppar
  • 3 tsk curry
  • 2 purjolökar
  • 3 stora torkade chilier
  • 2 tsk olja
  • 1 msk pressad citron
Fräs 3 tsk curry i 2 tsk olja i en gryta. Skär chilin i bitar och blötlägg dem i vatten så att dom bli mjuka. Hacka chilin och purjolöken fint. Lägg blandningen över fisken, salta och peppra. Tillsätt citronsaften plus vatten låt sjud på svag värme tills fisken är klar. Servera med ris