PHUKET; Thailands största ö har blivit ett av Thailands populäraste resmål med nästan 3 miljoner besökare årligen. Phuket är rik på första klass hotell som South sea resort hotell vid Kata Beach, eller Blue Star Phuket Orchid vid Karon Beach.
Den övervägande delen av utländska besökare kommer till Phuket via en resebyrå. Väljer man att åka på egen hand så är det inte nödvändigt att boka hotellrum i förväg utan det går att spara tills man kommer fram och då bestämma sig för var man vill bo. Föredra man att boka hotellrum i förväg så finns det en del länkar här.

De flesta stora Lyxhotellen ligger på Phukets västkust och på öns södra ände vid Indiska oceanen. Dom populäraste stränderna är Patong Beach cirka 15 km väster om Phuket Town, Karon Beach 20 km och Kata Beach 17 km sydväst om Phuket Town.

Patong Beach anses av många vara Phukets vackraste strand, om det inte är den vackraste stranden så är det i alla fall den mest utbyggda stranden och den livligaste. utsikt

Här finns det en hel del att välja på för den som är ute efter håll i gång, massvis med stora hotell, restauranger som Suan Nok (Holliday Inn), Buffalo Steak House och Sala Bua Restaurant, barer och diskotek.

Karon Beach och Kata Beach är ena riktiga lagunstränder med vit sand och vacker omgivning. Både Karon och Kata Beach har många bra restauranger som Old Siam authentic thai Restaurant vid Karon Beach Och The Boathouse vid Kata Beach. Vill man ha en liten stillsammare upplevelse av resan så är Karon eller Kata Beach ett bra val.

Allmänt.
Phuket är Thailands största ö med en yta som inte är fult 2/3 av Ölands yta längden är 48 km och bredden 21 km. Den fasta befolkningen uppgår till ca 235,000 människor varav 60,000 bor i Phuket Stad. Under de sista åren har turismen vuxet och blivet Phukets viktigaste näringskälla andra viktiga näringskällor är gummiplantage, fruktodlingar och fiske. Phuket har också mindre industrier och en hamn som har en kapacitet på 3 miljoner ton och kan ta i mot fartyg på upp till 20,000 ton. Hamnen försörjer södra Thailand med varor

Aktiviteter.
golf Den som inte vill behöver inte sitta syslolös på Phuket, här finns det en hel del att roa sig med för att nämna några exempel vi börja med tennis, squash, biljard, bowling, golf, skytte med gevär eller pistol, bågskytte, ridning, vattenskidor, fiske, dyka, surfa, vindsurfing, fallskärmssegling, segla,bungy jump och avslutar med att hyra motorbåt, hyra vattenskoter, hyra bil, hyra motorcykel, hyra moped, hyra gokart, med mera. Den som uppskattar att spela golf har kommit helt rätt för här finns det flera golfbanor att välja på. Även den ovana golfaren kan här förbättra sitt handikap genom att ta en golfkurs vid någon av golfbanorna. Den som föredra att dyka kan ta dykcertifikat vid någon av de företag som ordna turist dykningar.

Natur.
Phuket består till stor del av berg en bergskedja sträcker sig från norr till syd de högsta topparna är på 530 meter. Skogen är till stor del skövlad, en liten spillra regnskog finns kvar inom Khao Phra Thaeo National Park. Det kustnära fiskebeståndet är hotat pågrund av överfiske med moderna trålare samt ett omfattande tjuvfiske.
Natur allmänt på denna sajt.

Transporter.
Det vanligaste sättet att ta sig till Phuket är med flyg till Phuket internationella flygplats eller landsvägsbuss ifrån Bangkok, planer finns på att bygga en järnvägs linje mellan Phuket och den södra stambanan. Att ta sig ifrån stränderna till Phuket Town eller till andra platser inom området sker lämpligast med Taxi eller med en Tuk Tuk vilket är en sorts trehjulig mc med lastflak men ett billigt alternativ, om man jämför med Taxi. Vilket man än väljer så ska man komma överens om priset innan man kliver in. Tycker man att Taxin är för dyr, samtidigt som man inte vill sitta och ruska i en tuk tuk, så finns det mini bussar som kör turer mellan stränderna och Phuket Town. Ett annat billigt alternativ är lokaltrafiken som är väl utbyggd med bestämda turlinjer och fasta priser men tyvärr ack så långsam.

Förarna av de olika fordona erbjuder sig ofta att tjänstgöra som guider mot löfte om att ta er med till för turister okända platser, ställen som bara den inhemska befolkningen känner till. Vilket är rent skit prat, det faller på sin egen orimlighet att det ska finnas okända platser på en ö som har en yta av ca 900 kvadratkilometer och har ca 3 miljoner besökare per år. Det hela slutar med att ni hamnar vid en affär eller en bar som betalar föraren för att han ta er dit. Sedan får ni gå där och trängas med en massa andra lika blåsta och förvånande turister, medan ägaren betalar föraren som har taget er dit.

Utflykt.
pärlodlingDet finns en hel del populära utflyktsmål, på och omkring phuket som kan vara värda ett besök. Khao Phra Thaeo National Park som har Phukets sista orörda regnskog. Butterfly Garden and Aquarium med tusentals fjärilar och stora vattentankar med marinlandskap. Att besöka en pärlodling där man kan övernatta är ett annat populärt nöje. Ett besök på den så kallade James Bond ön Phangnga ifrån filmen Mannen med den gyllene pistolen vill inte många missa.

Väder.
Man kan dela upp Phukets väder i två perioder den blöta och den torra periodern. Den blöta sträcker sig från maj till oktober då vinden blåser ifrån sydväst. Den torra mellan november och april då vinden har vänt och kommer ifrån nordöst. Den bästa tiden att besöka Phuket, är under den torra periodern november - april.

 

Click for Phuket Forecast
Klimat Tabell Phuket.
M.K
Månad. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Snitt Temp:C 26 27 28 29 28 28 28 28 27 26 27 28
Dag Temp:C 30 31 32 33 29 30 31
Natt Temp:C 21 23 24 26 23 24 24
Vatten Temp:C 26 27 27 28 26 27 27
Nederbörd i mm 35 28 38 150 279 299 282 278 329 364 206 69
Regnfria/Dagar 27 26 28 26 12 14 23
Soltimmar/Dag 7 8 8 8 5 6 7


Thailand fakta.